Support

Bästa Watson-kund,
vi kommer att fortsätta utveckla Watson under våren. Nytt innehåll är på väg till Watson och mobilapparna kommer att förnyas. Under våren kommer även lagringsegenskaperna att ändras – vi kommer att utveckla egenskaperna för den obegränsade lagringen i sex månader, så att du kommer hitta innehåll ännu enklare och det kommer bli ännu enklare att lagra program.

Även lagringen av kanaler i två veckors tid kommer att genomgå ändringar. I och med att övergångstiderna för ändringar i upphovsrättigheterna nu är över, kommer lagringen av kanaler i två veckor i Watson-tjänsten att slopas från och med måndagen den 3 april 2017. Bakgrunden till att egenskapen avlägsnas är att upphovsrättsorganisationerna kräver det här av alla som erbjuder motsvarande tjänster. Vi har bakom oss långa förhandlingar och vi är glada att vi kunnat ha kvar denna egenskap vid sidan av våra övriga inspelningsegenskaper så här pass länge.

Den obegränsade lagringen i sex månader för enskilda och återkommande program kommer att fortsätta, så lagringsegenskaper kommer att finnas i Watson även i fortsättningen. Du kan lagra program med din smarttelefon, surfplatta, webbläsare eller tv, om du installerat en Watson smart-tv-app på den eller om du har en Watson tv-sticka/-box.

Den obegränsade lagringen i sex månader gör det möjligt att lagra enskilda program eller serier från alla baskanaler. I användargränssnittet gör man så här:
- ”Spela in”-alternativet lagrar ett enskilt program i arkivet.
- ”Spela alltid in”-alternativet lagrar alla avsnitt av programmet i fråga. Använd detta kommando alltid då du vill spela in ett program som sänds varje vecka och du vill ha kvar varje avsnitt av programmet.

Titta på inspelningar. Du kan se på inspelningar på alla ovannämnda enheter.
Ifall du använder en hårddisk eller ett minne som finns i ditt hem för att lagra program, blir det inga ändringar i lagringen vad gäller detta. Mera om olika möjligheter för lagring hemma finns på watson.fi > support.

NYA MOBILAPPAR ÄR PÅ VÄG
I månadsskiftet februari-mars kommer vi lansera nya appar för iOS och Android. De nya mobilapparna gör att du kan använda apparna snabbare, och de innehåller en ny superb egenskap, du kommer nämligen kunna använda din mobila enhet som en fjärrkontroll till smart-tv-appen genom att ”svepa” innehållet från din mobila enhet till tv-rutan. Efter uppdateringen som är på väg upphör Watson-stödet för Windows Phone senare i vår.

SMART TV-STÖDET BREDDAS.
Ifall du är Watson-kund och du har en smart-tv, får du i en Watson-app enkelt Watson till din tv utan extra utrustning. Du kan med befintliga koder logga in direkt i smart-tv- appen, som finns i appbutiken i din tv. Mera information på watson.fi/sv/smarttv.

NYTT INNEHÅLL SNART!
I mars och april kommer fenomenala nyheter om nytt tv-innehåll! Följ våra nyhetsbrev, webbplats och Facebooksida, så är du bland de första som får veta.

Vi önskar dig trevliga stunder med Watson också i fortsättningen!

-----------------------------------

Nya gratiskanalen TLC i Watson 1.12.2016

December börjar med glädjande kanalnyheter. En färgstark nöjeskanal, TLC, började sändas torsdagen den 1 december i Watson på kanalplatsen 18.

Kanalen som är riktad till kvinnor mellan 15–34 år bjuder på positiv och energisk underhållning. I programutbudet ingår såväl sanna berättelser, bröllopsdrömmar och delikatesser som mode

-----------------------------------

TV-TJÄNSTEN WATSON BEFÄSTER SIN STÄLLNING INOM SMART-TV OCH LANSERAR EN NY APP FÖR ANDROID TV

Fastän människor allt oftare ser tv-program på surfplattor och smarttelefoner behåller tv-apparaten fortfarande sin ställning som den vanligaste tv-utrustningen. Därför fortsätter den finländska tv-tjänsten Watson att aktivt utveckla smart-tv-appar. Nu lanserar Watson en ny app för Android TV.

Med en Watsonapp kan man använda tjänsten Watson i en tv-apparat utan någon som helst tilläggsutrustning. Man får tillgång till såväl direktsändningar, inspelningar, betal-tv-kanaler som även Makuunis hyrfilmer. Nu kan även de som använder Android TV dra nytta av alla dessa egenskaper.

Den nya Watson Android TV-appen ger användarna ännu mera tv-innehåll än tidigare och dessutom blir det ännu behagligare att titta på tv. Den för Android TV karaktäristiska menystrukturen som är välbekant för användarna finns även i användargränssnittet i den nya Watsonappen.  Med den nya appen blir det även enklare att bläddra bland kanalerna och öppna innehållet.

”Vi är en av föregångarna Finland när det gäller tv-appar. Utveckling av smart-tv-appar för Watson har i framtiden en allt större betydelse för Watsons strategi och roll som utvecklare av tv-tjänster inom helheten underhållningstjänster hos Elisa”, berättare Watson Nordics operativa direktör Jari Laiho.

”Ändringarna som snart genomförs antennätet och därpå följande förnyelse av terminalutrustning orsakar i många familjer bekymmer för kostnaderna och oro för om man i fortsättningen kommer att se högupplösta sändningar. Med Watsons tv-appar vill vi erbjuda konsumenten ett nytt, enkelt sätt att få det mest tittade tv-utbudet till sitt hem i hd-kvalitet, utan dyra tilläggsinvesteringar. ” fortsätter Laiho.

Appen som nu lanseras finns tillgänglig för Sonys och Philips Android TV-modeller. Nuvarande och nya Android TV-användare kan installera appen i sin smart-tv- genom att hämta appen Watson Android TV i Google Play-butiken.
Inkommande helg finns möjlighet att bekanta sig med Watsons nya app för Android TV vid DigiExpo-mässan i Mässcentret i Helsingfors vid Philips avdelning.

Tv-tjänsten Watson finns tillgänglig till Sonys och Philips Android TV-apparater och även till dessa smart-tv-apparater:
LG Smart TV, Samsung Smart TV, Finlux Smart TV, Luxor Smart TV, ProCaster Smart TV.

Mera information:
Operativa direktören Jari Laiho hos Watson Nordic Ab, tfn 050 3161 080, jari.laiho@watson.fi

Watson Nordic Ab hör till Elisakoncernen och producerar och utvecklar tv-tjänster. Watson erbjuder sina kunder nöje och upplevelser i vardagen med lättanvända och mångsidiga tv- och underhållningstjänster. Man kan se allt innehåll i Watson via en tv-apparat som har en Watsonapp samt på dator, surfplatta eller smarttelefon. Watson fungerar överallt i Finland via alla operatörers bredbandsabonnemang. www.watson.fi

Elisa är ett datakommunikations-, ICT- och onlinetjänsteföretag, som har 2,3 miljoner kunder bland konsumenter, företag och offentliga organisationer. Elisa erbjuder miljövänliga tjänster för kommunikation och trivsel, samt verktyg för att förbättra organisationers verksamhet och produktivitet. I Finland är Elisa marknadsledare inom mobilabonnemang. Samarbetet med Vodafone och Telenor möjliggör tjänster som är internationellt konkurrenskraftiga. Elisa är noterad bland de stora bolagen på Nasdaq Helsingfors, aktieägarna är cirka 200 000 st. Bolagets omsättning år 2015 var 1,57 miljarder euro och personalstyrkan cirka 4100. www.elisa.fi

------------------------------

Vår kundtjänst och Helpdesk är stängd på allhelgona. Vi betjänar dig igen måndagen den sjunde november.
Har du redan tagit del av Supportsidorna på adressen watson.fi (watson punkt f-i)? Där finns vanliga frågor och svar.