Support

Serviceavbrott 11.1.2017

Vi utför service i bakgrundssystemen till Watson, så det är avbrott i tjänsten onsdag 11.1.2017. På grund av servicearbeten kan det förekomma korta avbrott i Watson-tjänsten kl. 02.00–04.00.

Vi beklagar störningarna.
-----------------------------------

Nya gratiskanalen TLC i Watson 1.12.2016

December börjar med glädjande kanalnyheter. En färgstark nöjeskanal, TLC, började sändas torsdagen den 1 december i Watson på kanalplatsen 18.

Kanalen som är riktad till kvinnor mellan 15–34 år bjuder på positiv och energisk underhållning. I programutbudet ingår såväl sanna berättelser, bröllopsdrömmar och delikatesser som mode

-----------------------------------

TV-TJÄNSTEN WATSON BEFÄSTER SIN STÄLLNING INOM SMART-TV OCH LANSERAR EN NY APP FÖR ANDROID TV

Fastän människor allt oftare ser tv-program på surfplattor och smarttelefoner behåller tv-apparaten fortfarande sin ställning som den vanligaste tv-utrustningen. Därför fortsätter den finländska tv-tjänsten Watson att aktivt utveckla smart-tv-appar. Nu lanserar Watson en ny app för Android TV.

Med en Watsonapp kan man använda tjänsten Watson i en tv-apparat utan någon som helst tilläggsutrustning. Man får tillgång till såväl direktsändningar, inspelningar, betal-tv-kanaler som även Makuunis hyrfilmer. Nu kan även de som använder Android TV dra nytta av alla dessa egenskaper.

Den nya Watson Android TV-appen ger användarna ännu mera tv-innehåll än tidigare och dessutom blir det ännu behagligare att titta på tv. Den för Android TV karaktäristiska menystrukturen som är välbekant för användarna finns även i användargränssnittet i den nya Watsonappen.  Med den nya appen blir det även enklare att bläddra bland kanalerna och öppna innehållet.

”Vi är en av föregångarna Finland när det gäller tv-appar. Utveckling av smart-tv-appar för Watson har i framtiden en allt större betydelse för Watsons strategi och roll som utvecklare av tv-tjänster inom helheten underhållningstjänster hos Elisa”, berättare Watson Nordics operativa direktör Jari Laiho.

”Ändringarna som snart genomförs antennätet och därpå följande förnyelse av terminalutrustning orsakar i många familjer bekymmer för kostnaderna och oro för om man i fortsättningen kommer att se högupplösta sändningar. Med Watsons tv-appar vill vi erbjuda konsumenten ett nytt, enkelt sätt att få det mest tittade tv-utbudet till sitt hem i hd-kvalitet, utan dyra tilläggsinvesteringar. ” fortsätter Laiho.

Appen som nu lanseras finns tillgänglig för Sonys och Philips Android TV-modeller. Nuvarande och nya Android TV-användare kan installera appen i sin smart-tv- genom att hämta appen Watson Android TV i Google Play-butiken.
Inkommande helg finns möjlighet att bekanta sig med Watsons nya app för Android TV vid DigiExpo-mässan i Mässcentret i Helsingfors vid Philips avdelning.

Tv-tjänsten Watson finns tillgänglig till Sonys och Philips Android TV-apparater och även till dessa smart-tv-apparater:
LG Smart TV, Samsung Smart TV, Finlux Smart TV, Luxor Smart TV, ProCaster Smart TV.

Mera information:
Operativa direktören Jari Laiho hos Watson Nordic Ab, tfn 050 3161 080, jari.laiho@watson.fi

Watson Nordic Ab hör till Elisakoncernen och producerar och utvecklar tv-tjänster. Watson erbjuder sina kunder nöje och upplevelser i vardagen med lättanvända och mångsidiga tv- och underhållningstjänster. Man kan se allt innehåll i Watson via en tv-apparat som har en Watsonapp samt på dator, surfplatta eller smarttelefon. Watson fungerar överallt i Finland via alla operatörers bredbandsabonnemang. www.watson.fi

Elisa är ett datakommunikations-, ICT- och onlinetjänsteföretag, som har 2,3 miljoner kunder bland konsumenter, företag och offentliga organisationer. Elisa erbjuder miljövänliga tjänster för kommunikation och trivsel, samt verktyg för att förbättra organisationers verksamhet och produktivitet. I Finland är Elisa marknadsledare inom mobilabonnemang. Samarbetet med Vodafone och Telenor möjliggör tjänster som är internationellt konkurrenskraftiga. Elisa är noterad bland de stora bolagen på Nasdaq Helsingfors, aktieägarna är cirka 200 000 st. Bolagets omsättning år 2015 var 1,57 miljarder euro och personalstyrkan cirka 4100. www.elisa.fi

------------------------------

Vår kundtjänst och Helpdesk är stängd på allhelgona. Vi betjänar dig igen måndagen den sjunde november.
Har du redan tagit del av Supportsidorna på adressen watson.fi (watson punkt f-i)? Där finns vanliga frågor och svar.