Blogit

Uusimmat uutiset Watsonilta

Tonight I’m gonna party like it´s 2016

Tagit: 

2016 on kohta historiaa. Vuosi on ollut melkoinen. Toisaalta olisi aihetta vakavoitua ja muistella hullun vuoden tapahtumia ja toivoa, että kulman takana odottava 2017 ei olisi yhtä musta moniltakaan osin. Moni osaava kynäniekka on jo summannut päättymäisillään olevan vuoden vaiheita ja kirjoittanut koskettavasti niin Eurooppaa kuin koko maailmaakin vavahduttaneista tapahtumista ja lisäksi muistellut kauniisti tänä vuonna menehtyneiden kulttuurivaikuttajien jättämää perintöä.

Mutta on tämä vuosi tarjonnut iloa ja valoakin, onneksi. Kiitollisena ja onnellisena on hyvä suunnata katse tulevaan ja tehdä tutusti taas uudet lupaukset uudelle vuodelle. Tai siis monelta osin samat, kuin viimeksikin, mutta koskemaan taas uutta vuotta! Eihän tämän vuoden lupaukset voi olla voimassa enää ensi vuonna, joten pitäähän ne uusia:


1. Lupaan syödä ja syöttää lapsillekin enemmän kasviksia leffailtoina!  
Ei, herra W, pop cornia ei luokitella kasvikseksi, eikä perunalastuja, vaikka ne olisi dipattu kurkkumajoneesiin.


2. Lupaan tehdä raudan nostamisesta uuden elämäntavan, vaikka edes kerran viikossa lahjaksi saamieni pump-painojen kanssa ruudun ääressä.  
Herra W muuten osti tangon ja painot. Mitähän tästä pitäisi ajatella? :)


3. Lupaan pyytää useammin vieraita ja esimerkiksi järjestää tämänvuotisen tyttöjen leffaillan vähintään kerran ensi vuonnakin! Nyt se lukee Internetissä, joten tämän on toteuduttava!

 


Tällaisen listan jälkeen on silti hetkeksi vakavoiduttava. Tässä maailmassa tapahtuu niin paljon asioita, joihin on vaikea vaikuttaa, että niitä ei voi kerralla ottaa haltuun ja ratkaista. Wicked problems, sanovat, ne vaativat puurtamista ja palastelua, kohta kohdalta uutterasti eteenpäin. Arjen harmauden selättämistä ja uusien ajattelutapojen ja käytäntöjen käyttöönottoa.  Vaikeiden asioiden ratkaisemiseksi pitäisi ensin kaiken lisäksi uskoa, että nämä ongelmat ovat ylipäätään ratkaistavissa. Yhteistyötä tarvitaan ensi vuonnakin.


Ja sitten on asioita, joihin on helppo vaikuttaa. En aio edelleenkään vaipua supisuomalaiseen valitukseen, että tv:stä ei tulisi mitään, vaan jatkan pystypäin ja innokkaana uusien Watsonin ensi-iltaelokuvien, huippusarjojen, animaatiotapausten ja vaikka formulakauden kimppuun herra W:n kainalossa ja lasten ympäröimänä.  Tällä valinnalla ei pysäytetä nälänhätää, ei lopeteta jäätyneitä konflikteja tai poisteta työttömyyttä. Mutta tällä valinnalla luodaan edellytykset jaksaa arkea ja rennomman huomisen luomista.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

t. Rouva W

 

On taas aika jouluilon

Tagit: 

On taas aika jouluilon,
rosollin ja kinkkukilon.
Sitten sohvaan käydä maate,
vaihtaa ylle lomavaate.

Katsoa kun kuusi loistaa,
laulunsanaa vanhaa toistaa.
Huokaista kerran syvään,
uppoutua kaikkeen hyvään.

Jättää taakse kiireet, työt,
valvoo vaikka kaikki yöt,
katsoo leffa, sarjaa kaksi,
eikä jättää tuonnemmaksi.

Lahjatoiveen nynnyn, machon,
täyttää tämä tuttu Watson.
Ilahduttaa mummon, isän,
Antaa pyhiin hyvän lisän.

Äiti ottaa omaa aikaa joulukiireiden keskellä

Tagit: 

Olen kovin mukavuuden haluinen äiti. Olen monta kertaa olen sanonutkin että hyvä leffa viltin alla sohvalla on minulle se juttu ottaa omaa aikaa. Joulukuu on kiireistä aikaa kun lasten harrastukset päättyvät ja niissä on erilaisia joulujuhlia. Ensi viikolla on koulujen ja päiväkotien joulujuhlat. Kalenteri pitää olla koko ajan kädessä ja ajatuksen ajan tasalla että muistaa viedä oikean lapsen oikeaan paikkaan ja vielä oikeaan aikaan. Mielessä pyörii koko ajan pitikö tänään olla luistimet, uimakamat vai tonttulakki pakattua reppuun ja kenen reppuun ne piti pakata?

Aikuisjuttuja etsimässä

Tagit: 

Koko perheen elokuva on hankala konsepti. Nimestään huolimatta ne ovat tietysti etupäässä suunnattu lapsikatsojille. Koko perheen elokuva antaa kuitenkin terminä ymmärtää, että vanhemmatkin olisi jollain tapaa otettu huomioon. Liian usein kuitenkin huomaa, että näissä koko perheen elokuvissa aikuiskatsojia pidetään lähinnä idiootteina ja heille suunnatut viittaukset ovat joko liian itsestään selviä tai pahimmillaan niillä on hankaloitettu pääjuonen seurantaa ihan turhaan.

Suomalaisia elokuvia netissä?

Jäin taas kerran kauppareissulla suustani kiinni. Tämä kaiken arjen hössötyksen keskellä tuntuu, että tuttuja ja ystäviä ei juuri muuten näekään kuin sattumalta jossain. Kun oli päällimmäiset kuulumiset vaihdettu, huomasin että kello oli jo pyörähtänyt vähän liikaakin ja alkoi tulla kiire kotiin katsomaan perheen kanssa elokuvaa.

Black Friday on shoppailupäivä

Tagit: 

Black Friday tuo Amerikasta Suomeen rantautunut shoppailupäivä on tällä viikolla. Black Friday (musta perjantai) on vuosittain amerikkalaisen kiitospäivän jälkeinen päivä ja samalla avaa maassa kauppojen joulusesongin. Kauppojen aukioloaika on pidempi ja verkossa tarjouksia on läpi yön.